Sto svedoka za Ćuruviju

Dragan Lazarević, istražni sudija beogradskog Okružnog suda, krenuće u četvrtak sa saslušanjem svedoka vezanih za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije. O onome šta se dešavalo 11. aprila 1999. godine u jeku NATO bombardovanja, kako saznajemo, prvi će govoriti pripadnici bivšeg RDB, koji su tog dana Ćuruviju po zadatku „operativno obrađivali“.
Specijalno tužilaštvo za borbu protiv organizovanog kriminala, u decembru prošle godine, podnelo je sudu zahtev za sprovođenje istražnih radnji. Tužilaštvo je sudu predložilo saslušanje oko sto svedoka, rekonstrukciju, kao i prostornu i vremensku analizu toka zločina. Cilj podnošenja ovog zahteva jeste da se dokaže politička konotacija ubistva, jer je, kako tužilaštvo tvrdi, posredi zločin iz političkih razloga.
Prema najavama, osim radnika DB, istražni sudija poslaće pozive, kao svedocima i Radomiru Markoviću, bivšem prvom čoveku RDB, Mirjani Marković, supruzi Slobodana Miloševića i u vreme ubistva predsednik JUL, operativcima DB Ratku Romiću i Milanu Kurku, kao i Milanu Radonjiću, bivšem šefu beogradskog centra DB.


N.B.

Tagovi

Povezani tekstovi