Agenti svedoci

Od nadležnih u sudu u ponedeljak nije bilo moguće dobiti informaciju o kojim se svedocima radi, pošto je, kako su naglasili, na slučaj stavljena oznaka „službena tajna“. Prema nezvaničnim informacijama koje smo uspeli da dobijemo, radi se o dvojici radnika Centra resora Državne bezbednosti Beograd. Jedan od njih je radnik Devetog odeljenja, koje je zaduženo za tehniku, snimanje, prisluškivanje i tajno praćenje. Inače, oni su, kao i ostale njihove kolege koje će u ovom postupku biti saslušane, pre šest godina dali izjave u MUP.
Kako su tada izjavljivali, praćenje Ćuruvije je počelo otprilike nedelju dana pre ubistva. U samoj akciji praćenja učestvovavalo je 27 radnika u tri smene. U to vreme na mesto načelnika Centra postavljen je Milan Radonjić, koji je u policiji kazao da je bio nov i da je njegov zamenik Stevan Nikčević u toku svih operativnih poslova.
Na dan ubistva, 11. aprila 1999. godine, u jeku NATO bombardovanja, u popodnevnim časovima radnici CRDB su dobili nalog da se prekine posao. Nedugo zatim, Ćuruvije je ubijen.
Istražni sudija će do kraja nedelje završiti sa prvim delom posla, za koji je planirao saslušanje 50 svedoka.


N.B.

Tagovi

Povezani tekstovi