TV program loš, a cena žestoka

Korisnici kablovske mreže SBB u Požarevcu dobili su nove uplatnice za mesečnu pretplatu kojima se obaveštavaju da je od januara ona poskupela sa 455 na 525 dinara. Najnovija odluka SBB izazvala je ogorčenje korisnika jer je kvalitet usluga ovog operatera iz dana u dan sve lošiji.


Svakodnevno dolazi do prekida programa ili „zamrzavanja“ slike na skoro svim kanalima, nekoliko njih je sa „snegom“ ili bez tona, a na pojedinim kanalima prevod kasni i prolazi takvom brzinom da ga je nemoguće pročitati. Takođe, uvedeni su i mnogi kanali s porno-filmovima i „vidovnjacima“, a u ponudu je uvršten i kanal DM sat, vlasništvo estradne zvezde Dragane Mirković, sa turbo-folk muzikom. Ukoliko program nestane ili se „zamrzne“ posle 22 sata, kvar se otklanja tek ujutru, jer nema dežurnih ekipa, iako se prema ugovoru SBB obavezao da pruža kvalitetnu uslugu 24 sata.


 


Nezadovoljstvo kvalitetom kablovske TV u Požarevcu traje od samog njenog uvođenja, zbog čega je opštinski Odbor za praćenje kvaliteta kablovske mreže pokrenuo peticiju sa oko 500 potpisa i predao je lokalnoj samoupravi, koja je sa ovim operaterom sklopila ugovor 2002. godine, ne bi li ga primorala da popravi kvalitet usluge i kablove sprovede ispod, a ne iznad zemlje, što može da izazove nečiju pogibiju. Odbor traži i da se pretplata vrati na 2,5 evra, koliko je navedeno u ugovoru s prethodnim operaterom, firmom „Vučko“, koja je kasnije svoja prava ustupila KDS mreži, kasnije pripojenoj SBB-u. U dopisu koji je u to vreme upućen pretplatnicima navedeno je da će prelaskom kod novog operatera i dalje važiti svi uslovi kao sa firmom „Vučko“, a biće promenjena samo ugovorna strana. Pošto to nije ispoštovano, korisnici smatraju da su obmanuti.


– Iako je dužno da štiti interese građana, opštinsko rukovodstvo oglušilo se o sve naše dosadašnje zahteve, što navodi na sumnju da se ovde radi „ispod žita“, u korist SBB-a, koji drži monopol u Požarevcu. Međutim, mi nećemo da odustanemo i tražićemo sve prvobitne ponude vezane za izbor ponuđača operatera, kao i imena tadašnjih članova komisije koja je vršila izbor, kako bi pred Međunarodnom sudu u Strazburu postigli zaštitu svojih prava – rekao nam je danas Boško Čeganjac, predsednik opštinskog Odbora za praćenje kvaliteta kablovske mreže.


Za komentar ovih tvrdnji zamolili smo Vladimira Miloševića, direktora SBB-a za Požarevac, ali nas je on uputio na pi-ar menadžera u Beogradu. Međutim, i pored 60 ulaznih telefonskih linija Infocentra SBB-a, ni posle mnogobrojnih pokušaja nismo stigli dalje od telefonske sekretarice, koja je u više navrata ponavljala da su svi operateri zauzeti.


D. Novković (Sina)

Tagovi

Povezani tekstovi