Novinar na udaru policije

– Posle razgovora sa Stepanovićima, preko Informativne službe Policijske uprave Požarevac, pisanim putem zatražila sam komentare trojice inspektora, posle čega sam dobila odgovor da je u ovom slučaju sve urađeno u skladu sa zakonom. Iako sam taj odgovor citirala u svom tekstu, inspektori su u svojoj tužbi naveli da Glas nije trebalo da objavi moj tekst samim tim što je odgovoreno da je sve urađeno zakonski – kaže naša novinarka.


Ona navodi da su inspektori u ovoj tužbi, kojom od nje potražuju po 200.000 dinara, opisani kao policijski službenici koji uživaju „veliki profesionalni ugled“, iako se u Opštinskom sudu u Požarevcu protiv inspektora Grbovića vodi proces u kome ga država tereti za iznudu, a Kaurin je tužen zbog zloupotrebe službenog položaja, jer je 2000. godine nezakonito hapsio novinare.


Novkovićeva kaže da je dve tužbe protiv nje podneo i bivši načelnik SUP Požarevac Milorad Janković zbog optužbi koje su protiv njega izrekli otporaši i bivši policijski inspektor Slaviša Ivković. Ona smatra da požarevačka policija na ovaj način jasno poručuje da ne dozvoljava da se o njenom radu pišu drugačiji tekstovi osim afirmativnih.


(E.K.)

Tagovi

Povezani tekstovi