Zagreb kao Bejrut!

Kada su poletele kamenice i flaše svi su polegali na pod autobusa kojim su se prevozili i izveštači „Blica“. Prvo je pukla šoferšajbna. Vozač nije mogao ni pravo, ni u rikverc, tako da je uplašen istrčao iz autobusa. Staklo sa desne strane raspuklo se na komadiće kada je bilo jasno da će „BBB“, naoružani šipkama i palicama, ući u naš autobus. Prostora za beg nije bilo. Kao konjica u vestern filmovima dodatne snage policije stigle su bukvalno u trenutku kada je prvi „BBB“ gotovo zakoračio nogom u autobus. Na sreću, među novinarima nije bilo povređenih, što se ne može reći za nekoliko zagrebačkih policajaca.


– Je… ga, ko vas dovede u „Lastinom“ autobusu pred dvoranu – srdačno nam se dočekao prvi policajac.


Možda bi čuđenje zagrebačkog policajca i imalo smisla da nas do dvorane i navijača Zagreba nije dovela upravo njihova patrola.


– Gadno, kompa, gadno. Samo su počeli da izlaze iz haustora. Nismo ih ni videli. Dobili smo i mi batine. Ala, biju. Ostanite u hotelu da i vi ne dobijete po nosu – zamolio nas je drugi policajac.


Iz autobusa smo utrčali u Hotel „Panorama“ koji se nalazi na samo 50 metara od dvorane gde su odseli i rukometaši Partizana. Na sat i po pre početka utakmice policija je pokušavala da pronađe siguran način kako da rukometaše Partizana prebaci u dvoranu.


– Prebacićemo ih k…. Ovi ludaci se ne razilaze. Eno ih ispred dvorane i čekaju priliku ponovo da jurnu – dodao je vidno zabrinuti policajac.


Po dolasku u Zagreb nismo dobili tačnu informaciju gde se nalaze 200 navijača Partizana koji su u Zagreb doputovali vozom. Jedino što smo uspeli da saznamo da ih je policija izvela iz voza nekih 50 km od Zagreba gde su ih prebacili u autobuse. Ipak navijači „BBB“ dočekali su ih kamenicama, tako da su Beograđani završili u policijskoj stanici gde su jedino mogli da se brinu o njihovoj sigurnosti.


Aleksandar Pijevac, fotoreporter Aleksandar Dimitrijević

Tagovi

Povezani tekstovi