Apsolutni lideri u informisanju

-Polako ostvarujemo cilj koji smo postavili pre tri godine, – rekao je Vlaović, – da osim matičnog izdanja, lista „Dnevnik“, imamo još šest, sedam regionalnih izdanja. Želja nam je bila da do tih regionalnih izdanja dođemo na aukciji, kupovinom, ali država neoprostivo kasni sa privatizacijom lokalnih štampanih medija. Ne čekajući državu da obavi svoj posao, mi smo već u tri vojvođanska grada napravili sopstvene redakcije i nedeljnike. Posle „Subotičkih“ i „Kikidnskih“, u četvrtak ujutro velikoj „Dnevnikovoj“ porodici pridružile su se i „Zrenjaninske novine“. Ali to nije kraj, nedeljnike ćemo imati i u Bačkoj Palanci, Sremu, Somboru, Pančevu i Mačvi i Podrinju. Ovi nedeljnici i „Dnevnik“ uposliće našu štampariju, koja će biti montirana do kraja ove godine, istakao je Vlaović, – a „Dnevnik Vojvodinapres“ postaće apsolutni lider i unformisanju.-


Nadica Jakovljev, glavna urednica „Zrenjaninskih novina“ pozdravivši goste izjavila je da će nedeljnik biti jedna od najvećih grinfild investicija u Zrenjaninu jer redakcija planira da svakog četvrtka ujutro zaposli nekoliko hiljada Zrenjaninaca na čitanju zanimljivih tema i tekstova.


Gosti su, nakon zvaničnog dela, mogli da uživaju u zanimljivim koktelima i da „prigricnu“ sa ukusno pripremljenog „švedskog stola“ koji su majstorski pripremili ugostitelji hotela „Vojvodina“.


„Zrenjaninske novine“, inače, već su od srede bile na ulicama grada, gde su ih besplatno delile simpatične devojke. Čini se da u sredu, a naročito u četvrtak kad su se pojavile na kioscima, nije bilo Zrenjaninca koji ih nije imao u rukama, imajući u vidu da su štampane u tiražu od 30 hiljada primeraka. „Zrenanjaninske“ su stigle i u Gerontološki centar, u skoro sve zrenjaninske kafiće, pa i na zelenu pijacu. Tako će biti i sa drugim brojem, koji je takođe besplatan.


Redakcija „Zrenjaninskih novina“ dobila je mnogo čestitki povodom izlaska prvog broja nedeljnika. Čestitke su stigle od kolega iz Udruženja novinara Srbije i Nezavisnog udruženja novinara Srbije, od agencije „Most medija“, Centra za razvoj civilnog društva, Lige scoijaldemokrata Vojvodine i mnogih drugih. Posebno je zanimljivo da su građani dolazili u redakciju da pohvale prvi broj, kako njegov sadržaj tako i dizajn. Elektronskom poštom javila nam se naša sugrađanka i nadamo se verna čitateljka Zorica Zubac. Novinarima u „Zrenjaninskim novinama“ najviše su prijale pohvale od mlađih čitalaca, koji su, kako kažu, konačno pronašli i za sebe nešto u novinama, i u svom žargonu nedeljnik odmah krstili „veselicom“.


A.Ezr.


 

Tagovi

Povezani tekstovi