Mali ekran opet blizu Dunava

Kako je u razgovoru za naš list precizirala direktorka RTV, postignut je dogovor o zameni objekata i zemljišta nekadašnje zgrade Televizije Novi Sad, na sremskoj strani Dunava na Mišeluku, za novu lokaciju koja se nalazi na potesu između Bulevara cara Lazara i Radničke ulice, iza sadašnje zgrade Otvorenog univerziteta.
– Od kako sam stupila na dužnost direktorke mučio me je problem lokacije za novu zgradu, jer sada radimo u veoma neodgovarajućem i još podstanarskom prostoru – rekla je za naš list Dina Kurbatvinski-Vranešević. U opciji su bile brojne lokacije: od one na okretnici limanskog autobusa kod Mornarice, potom na Novom naselju kod Gerontološkog centra i neke koje nisu zadovoljavale jer nisu komunalno opremljene. Drago mi je što smo ipak uspeli da se dogovorimo i obezbedimo lokaciju koja po mnogo čemu ima prednosti: nalazi se u centru grada, blizu je Dunava, Univerziteta, ima dobru komunikaciju s ostalim delovima grada. Na ovoj parceli od 2.000 kvadratnih metara je dozvoljena gradnja četvorospratnice, čiji he glavni ulaz biti iz Radničke ulice, s tim da za garažna mesta možemo da idemo još dva sprata u dubinu. Zgradu je moguće graditi u obliku slova P, pa se nadam da he neki budući projektanti osmisliti moderno zdanje, kakvo i priliči javnom servisu Vojvodine i vojvođanskoj televiziji.
Generalna direktorka RTV je navela i da he na ovom prostoru biti omogućena izgradnja poslovnog objekta i instaliranje emisione opreme, izrazivši nadu da he izgradnja početi u narednih godinu dana, što zavisi i od načina i izvora finansiranja. S obzirom da se, po zakonu, od novca prikupljenog iz RTV pretplate ne može finansirati izgradnja nepokretnosti, Dina Kurbatvinski-Vranešević je navela i da očekuje finansijsku pomoć Republike, Pokrajine i grada, kao i da računa na donatore, s kojima su već počeli razgovori. Ona je podsetila da je „sgara“, a zapravo novosagrađena zgrada na Mišeluku imala blizu 23.000 kvadratnih metara i nalazila se na parceli veličine 61.616 kvadratnih metara. Iako je uništena tokom NATO udara 1999, ni problem srušene televizije ni štetu niko nije pominjao. U međuvremenu su svi mostovi ponovo izgrađeni, a o ovom potpuno srušenom zdanju i problemima smeštaja TV Novi Sad niko nije brinuo. Inače, protokolom koji je juče potpisan predviđeno je da ZIG i RTV pre potpisivanja sporazuma o zameni lokacija obezbede procenu vrednosti obe lokacije.


M. Živić

Tagovi

Povezani tekstovi