„Presek“ prozor kroz svet

Mladi ljudi, sa iskusnim urednikom Informativnog programa Zoranom Trifunovićern na čelu, trudiće se da rekapituliraju najznačajnije dnevne informacije kod nas i u svetu. Osim „Preseka“, TV „Enter“ je ponudio i emisiju kratke forme „Pres centar“ čiji su termini emitovanja u 12, 14, 16 časova, nešto posle ponoći, ali i u okviru Jutranjeg programa. – Oni koji očekuju da ćemo biti samo gradska televizija i da ćemo se baviti isključivo gradskim temama, biće razočarani, jer nam nije namera da obrađujemo samo lokalne teme, niti da budemo omeđeni određenim oblastima. Pratićemo događaje širom Srbije, a već smo u dogovorima sa dopisnicima i televizijama iz unutrašnjosti. U našim informativnim emisijama gledaoci će moći da vide sve ono što se dešava u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Čačku… TV „Enter“ će takođe imati obilje informacije iz sveta, jer smo sklopili ugovor sa Rojtersom. Za sada imamo dopisnike i iz Londona i Moskve – priča Trifunović. Putem predajnika (antena), „Enter“ može videti oko 3, 5 miliona gledalaca u Beogradu i okolini. Ali, s obzirom na to da su ušli i u sistem svih kablovskih operatera, ovu televiziju mogu da gledaju i pretplatnici širom Srbije.
– Ušli smo i u sistem „Total TV“, tako da nas gledaju i u Crnoj Gori, Hrvatskoj, Bosni, Sloveniji, ali i u ostalim državama gde god neko ima mogućnost satelitskog prijema Kablovski operateri su omogućili da i neke, uslovno rečeno manje televizije, budu koliko-toliko rame uz rame sa ostalima.
Na pitanje da li će uskoro startovati i neka politička emisija na „Enteru“, Trifunović odgovara:
– Ja bih to nazvao drugom fazom. Cilj nam je da postavimo bazu, ono osnovno što treba da bude informativni pro gram, a to su emisije i vesti. To treba prvo razraditi, a sve ostalo će biti nadgradnja. Ne želimo da pravimo emisije koje će biti slične nekim drugima, već priželjkujemo da osmislimo nešto jedinstveno.


Dafina Dostanić

Tagovi

Povezani tekstovi