Nacisti prete smrću novinaru

Novi Sad – Anonimni članovi foruma na nacističkom sajtu Stormfront objavili su pretnju ubistvom novinaru Dinku Gruhonjiću nazivajući ga balijom, izdajnikom i skotom. Na istom sajtu nepoznati pisci pretećih poruka predlažu i da se sastavi spisak za likvidaciju na kom će se naći i Gruhonjić. Takođe, autori pretnji iznose i gotovo sve podatke o Gruhonjiću, od toga gde je, kada i šta radio, a navode i da znaju gde živi.


Gruhonjić, koji je predsednik Nezavisnog udruženja novinara Vojvodine, ali i šef novinske agencije Beta za Vojvodinu, povodom pretnji obratio se policiji i najavio tužbu protiv N.N. lica.
– Slučaj je prijavljen policiji pa očekujem da će istražni organi brzo reagovati, kao i da će saznati ko stoji iza tih natpisa. Očekujem reakciju policije onoliko brzu koliko je bila onda kada je jedno lice postavilo sajt sa uvredljivim navodima o gradonačelnici Maji Gojković – rekao nam je Gruhonjić.


On ne želi nikoga da sumnjiči, ali podseća da su svi njegovi problemi tog tipa počeli onog trenutka kada je bio jedini novinar na antifašističkoj tribini, kada je grupa neonacista predvo-đenih Goranom Davidovićem upala na skup i pretila učesnicima.


Goran Davidović, međutim, demantuje da je umešan u pretnje Gruhonjiću.
– Ne znam ko je pretio Gruhonjiću i to nema veze sa mnom. To je forum sajta koji je iz Amerike i svako svojom slobodnom voljom može da poruči kome šta hoće. A što se tiče navodnih kleveta o Gruhonjiću, dokazaću na sudu da njegova prijava nije na mestu i da je sve istina što sam napisao u knjizi – kazao je Davidović. On je najavio i da će podneti kontratužbe protiv Gruhonjića i direktora Građanskog lista Miodraga Nikića jer su mu, kako kaže, „kumovski“ nadenuli nadimak Firer.


V.M.S.

Tagovi

Povezani tekstovi