Slavka ponovo ubijaju

Beograd-Jovo Ćuruvija brat pokojnog vlasnika „Dnevnog telegrafa“ Slavka Ćuruvije, koji je ubijen na današnji dan pre osam godina, kaže za Press da su pravi organizatori ubistva i dalje na slobodi! Jovo Ćuruvija tvrdi da su neki od ubica i podstrekača u međuvremenu čak i unapređeni!


-Slavka danas ponovo ubijaju! Udbaši i ostala bagra iz tajnih policija Slobodana Miloševića i zločinačke bande radikala, SPS-ovaca i julovaca i danas su na slobodi, živi i zdravi.‚Molim Vas, pa da li je odgovarao Aleksandar Vučić za sve „dobrote“ koje je učinio medijima? Ili Tomislav Nikolić za sve gadosti koje je govorio o mrtvom Slavku? Ili Ivica Dačić, pripadnik zločinačkog režima Slobodana Miloševića?! Šta je sa sudijom Dobrivojem Glavonjićem, čije su sudije proganjale Slavka i njegove kolege? Da li je odgovarao sudija Krsto Bobot koji je osudio Slavka i njegove kolege na zatvor? A tek sudija Mirko Đorđević, koji je drastično novčano kažnjavaoa Slavka? Naravno da niko od njih nije odgovarao-rezigniran je Jovo Ćuruvija. Prema njegovim informacijama, mnogi od saučesnika u likvidaciji Slavka Ćuruvije i dalje nesmetano žive i rade u Beogradu.


-Polse 5. oktobra jedan od tih sudija je pobegao nakratko u Beč, ali se vratio kada je shvatio da su njegovi i dalje na vlasti. Neki od zločinaca, udbaša, sudskim odlukama  vraćeni su na posao, valjda da bi ponovo obezbedili ubistvo novinara ili reprizu masakra na Ibarskoj magistrali. Svi su oni tu, među nama, samo što rade za nove gazde-ističe Ćuruvija. On je rezervisan i po pitanju saslušanja koja već nekoliko meseci sprovodi istražni sudija po nalogu Specijalnog suda.


-Istražni sudija Lazarević je počeo ćaskanje sa svedocima 11. januara ove godine, ali se unapred ogradio kako nema mnogo vremena zbog učešća u drugim procesima. Bivši generalni direktor Vladimir Božović pokušavao je da dođe do nekih podataka tražeći izveštaj od Uprave kriminalističke policije, zbog čega je i smenjen. Pripadnike „Poskoka“ koji su se bavili Slavkovim ubistvom su rasturili, apojedince i kažnjavali…upozorava Ćuruvija.


Jovo Ćuruvija jedinu nadu u okončenje ovog procesa vidi u udruženim naporima predsednika i premijera Srbije.


-Bivši ministarpolicije Dušan Mihajlović često je obećavao istinu, ali su udbaši i debeli brkati generali bili jači od njega. Jočić je prošao isto. Ipak, mislim da ima nade da će zločinci biti kažnjeni. Ključ je u r7ukama predsednika Tadića, koji je odgovoran za vojne tajne službe, ali i u rukama premijera Koštunice, koji je odgovoran za civilne tajne službe. Ako Tadić i Koštunica nemaju hrabrosti, neka puste mene! Ja se ne bojim, baš kao i mnogi drugi koji imaju hrabrosti da uzmu gvozudenu metlu u ruke i započnu čišćenje zmijarnika- kaže na kraju Jovo Ćuruvija.


S.M. Stajić

Tagovi

Povezani tekstovi