Ispitane Ćuruvijine uhode

Do sada je istražni sudija saslušao oko 70 svedoka i očekuje se da do kraja juna sasluša i preostalih tridesetak. Portparol je ponovo naglasila da nije u pitanju istraga već samo sprovođenje određenih istražnih radnji u vezi ubistvom Ćuruvije.


Vlasnik Dnevnog telegrafa i nedeljnika Evropljanin ubijen je u ulazu zgrade u kojoj je stanovao u Svetogorskoj ulici, 11. aprila 1999. godine. Krajem novembra prošle godine specijalni tužilac za borbu protiv organizovanog kriminala Slobodan Radovanović predložio da istražni sudija sprovede određene istražne radnje u vezi sa ubistvom Ćuruvije.


Predlog upućen sudu sadrži više desetina stranica sa novim dokazima koje je prikupilo Specijalno tužilaštvo. Predloženo je saslušanje oko 100 svedoka, mahom ljudi iz Državne bezbednosti, kao i „rekonstrukcija, prostorna i vremenska analiza“ toka tog zločina.


Povodom godišnjice ubistva, juče su delegacije Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) i Udruženja novinara Srbije (UNS) položile vence na spomen-ploču na mestu na kojem je pre osam godina ubijen novinar i vlasnik beogradskog Dnevnog telegrafa Slavko Ćuruvija i upozorili da još nisu otkriveni ni nalogodavci ni izvršioci tog ubistva.


(I.C.L.)

Tagovi

Povezani tekstovi