Poznat rukopis „kašikare“

Usled detonacije, oštećen je prozor spavaće sobe, fasada oko prozora i putnička vozila koja su se nalazila ispred zgrade. Povređenih nije bilo.
Specijalizovane ekipe policije izašle su na lice mesta i na uviđaju konstatovale da je za sada nepoznata osoba postavila ručnu bombu na sims prozora poznatog novinara. Policija preduzima sve potrebne radnje na rasvetljavanju događaja, kao i na identifikaciji lica koje je izvršilo delo.
Anastasijevićeve komšije kažu da ih je rano jutros probudila snažna eksplozija, kao i da su, od siline detonacije popucala stakla na nekim prozorima susedne zgrade, koja se nalazi preko puta one u kojoj stanuje Anastasijević sa porodicom.
Glavni i odgovorni urednik nedeljnika „Vreme“ Dragoljub Žarković, ocenio je u subotu na konferenciji za novinare da, podmetanje bombe ispred stana novinara, predstavlja „pokušaj ubistva“, te da ceo slučaj, najverovatnije, ima veze sa Anastasijevićevim gostovanjem u emisiji „Kažiprst“ na radiju B92, u kojoj je govorio o suđenju i presudi grupi Škorpioni:
– Dan posle te emisije, u četvrtak, u dva navrata, neko je telefonom pokušavao da se raspita o Anastasijeviću, njegovoj rodbini i prebivalištu. Da bi, samo veče posle toga, usledilo podmetanje bombe i eksplozija ispred Anastasijevićevog stana. Ovaj zločin, sam po sebi je brutalan, a posebno što je ovakvim napadom istovremeno napadnuta i najveća svetinja, nečiji dom i porodica – rekao je Žarković.
Dejan Anastasijević ističe da veruje da bombaški napad na njega nije „stvar lične prirode“, nego da je reč o napadu na njega kao predstavnika novinarske profesije, na društvo i državu u celini.
– O incidentu je obaveštena policija, pa i sam ministar Dragan Jočić. Policija je vrlo ozbiljno shvatila situaciju i ponudila mi je zaštitu, ali još razmišljam da li ću je prihvatiti – rekao je Anastasijević u subotu na konferenciji za štampu, održanoj u prostorijama nedeljnika „Vreme“, dodajući da je zahvalan predsedniku Borisu Tadiću, koji je lično došao da ga vidi, Vojislavu Koštunici, koji mu je poslao pismo, političkim strankama u Srbiji, NVO, NUNS, a posebno svim medijima i kolegama na podršci i razumevanju.


D. Ljutic

Tagovi

Povezani tekstovi