Policija sprečila batine

Beograd – Ogorčeni zbog bombaškog napada na novinara Dejana Anastasijevića, stotinak članova Liberalno demokratske partije blokiralo je juče u 11.55 saobraćaj na uglu ulica Kralja Milana i Kneza Miloša. Dok je njihov lider Čedomir Jovanović davao izjave novinarima, jedan od prolaznika krenuo je u fizički obračun sa članovima LDP, nazivajući ih izdajnicima srpskog naroda, zbog kojeg je on „krv prolivao“.


Istog prolaznika, koji je takođe otvoreno podržao i napad na Anastasijevića, policija je nekako uspela da udalji od demonstranata i tako spreči tuču. Organizator ovog petominutnog protesta, lider LDP Čedomir Jovanović, izjavio je da je „napad na Dejana Anastasijevića i njegovu porodicu napad na život u Srbiji“.


– Ovo mora biti zemlja u kojoj ljudi imaju pravo na slobodu, a tu slobodu nam bombama oduzimaju oni koji su od Srbije napravili najnesrećnije evropsko društvo u ovom trenutku. Tražimo efikasan odgovor policije i momentalnu odgovornost ne samo za ludaka koji je tu bombu bacio nego i za one koji su mu otvorili put za to – kazao je Jovanović.


On je ocenio da napad na Anastasijevića nije „izolovan problem“ i da se, uprkos naporima policije, mora politički delovati da bi se ukazalo na sve štetne posledice srpskog sistema vrednosti iz poslednje decenije 20. veka. Protesti zbog napada na Anastasijevića juče su, u organizaciji LDP, održani u više gradova širom Srbije.


Da podsetimo, na prozor stana novinara nedeljnika ‘Vreme’ Anastasijevića u subotu rano ujutro bačena je bomba “kašikara“. Žrtava, srećom, nije bilo, a u eksploziji su oštećeni samo prozor spavaće sobe, fasada zgrade i nekoliko okolnih putničkih vozila.

Tagovi

Povezani tekstovi