Novinarka kriva za izveštavanje iz lokalnog parlamenta

Presuda je doneta u ponovljenom postupku, pošto je po žalbi Radlovića drugostepeni sud u Zrenjaninu vratio predmet kikindskom Opštinskom sudu koji je novembra prošle godine oslobodio tuženu.
U spornom tekstu novinara Kikindskih preneta je diskusija sa sednice SO Kikinda na kojoj su iznete sumnje da je Nedeljko Radlović, na mestu sekretara KPZ Kikinde, zloupotrebio položaj i nenamenski trošio sredstva namenjena fondu nagrade „Dušan Vasiljev“.
– Prošle godine sam dokazala da su navodi u tom tekstu tačni. Okružni sud u Zrenjaninu je postupak vratio na ponovno suđenje, tražeći da se tačno dokaže da li su novcem iz nagradnog fonda isplaćeni honorari ili nagrada. I dalje nema materijalnih dokaza koji bi potkrepili Radlovićevu tužbu, ali ovog puta sam osuđena – izjavila je Gordana Bulatović za Danas. Inače, Bulatovićeva je 15. marta ove godine odlukom suda vraćena na radno mesto novinara u Informativnom centru Kikinda, 20 meseci pošto je dobila otkaz u vreme kada je vlast u Kikindi preuzela Srpska radikalna stranka.


M. Jovanović


 

Tagovi

Povezani tekstovi