Tajnim ugovorima do većine

Smena je usledila na zahtev predstavnika Blic Press d.o.o. Atile Mihoka. Za nove članove Skupštine štamparije Mihok je zatim predložio sebe, kao i glavnog i odgovornog urednika lista Blic Veselina Simonovića. Oni su izabrani većinom glasova, kao i dosadašnji predstavnik agencije Beta u Skupštini Dragan Janjić.
Privredno društvo APM Trans Press d.o.o imalo je 11 članova s podjednakim udelima. Iskoristivši izmenjeni ugovor o osnivanju Privrednog društva, kompanija Blic Press, inače i sama član Društva, sklopila je u međuvremenu tajne ugovore o kupoprodaji s pet članica i postala vlasnik većinskog udela kako u Društvu, tako i u štampariji APM Print. Preuzimanje je obavljeno bez ikakve najave i obaveštavanja svih članova APM Trans Press, čime su u potpunosti ignorisani interesi ostali članica. Predstavnici Blica pojavili su se na sednici Skupštine 5. aprila, s već potpisanim ugovorima. Na istoj sednici smenjena je direktorka APM Trans Press Mirjana Ašanin i na njeno mesto postavljen direktor prodaje Blica Milan Subotić.
Osnivač društva APM Trans Press je Asocijacija privatnih medija (APM). Štamparija APM Print izgrađena je donacijama Unesko i drugih donatora, s ciljem da se pomogne slobodnim i nezavisnim medijima u Srbiji. Štamparija je počela da radi 2003. Ugovor s Uneskom, koji ističe 31. decembra 2007. nije predvideo mogućnost trgovine udelima.


R. D.

Tagovi

Povezani tekstovi