Nekorektno policijsko saopštenje

U saopštenju se još navodi da je novinar Zoran Šaponjić prijavio da je nepoznata osoba pokušala da mu otme fotoaparat dok je pokušavao da slika sahranu ubijenog vehabije.Šokirani smo ovakvim saopštenjem policije. Sam Šaponjić kaže: „Ozlojeđen sam i iznenađen ovakvim policijskim saopštenjem jer sam precizno opisao šta se dogodilo“.Posle ovakvog saopštenja novopazarske policije, nakon napada za sada neidentifikovanih osoba na novinara Glasa javnosti Zorana Šaponjića, u kome se prikrivaju činjenice i pokušava zataškati ceo slučaj, obratili smo se ponovo javnosti i svim nadležnima da odmah ispitaju ko je odgovoran za ovakvo postupanje i preduzmu mere prema zakonu. Ali i da se na najozbiljniji način pristupi rasvetljavanju napada na novinara.


Pitamo zašto Šaponjiću nije data kopija zapisnika o njegovoj prijavi napada, koji je on potpisao. Da li se na ovaj način pokušava zataškati ceo slučaj ili možda proglasiti tajnom? Nije istinita tvrdnja novopazarske policije da je Šaponjić prijavio pokušaj otimanja fotoaparata. Istina je da je Zoran Šaponjić prijavio da mu je potpuno uništen i polomljen fotoaparat te da je dobio batine.


O svemu tome postoji veliki broj svedoka – učesnici pogrebne povorke, kao i mnogobrojni prolaznici. Šaponjić je čak, imajući u vidu ukupnu situaciju u Novom Pazaru, na svoju štetu, delimično minimizirao ceo događaj kako ne bi doprineo povećavanju tenzija. Istina je da je on kao novinar u trenutku obavljanja zadatka bio na ivici linča razularene gomile.


Jaku glavobolju, kao posledicu udaraca koje je zadobio po glavi, Šaponjić je osećao i juče.Stoga, još jednom insistiramo da se ova situacija hitno razmotri na najozbiljniji mogući način i da sve nadležne institucije postupe prema zakonu.Podsećamo da smo prekjuče saopštili stav redakcije da novinara Zorana Šaponjića nećemo povući s terena s kog izveštava. Na dalje, za njegovu bezbednost i bezbednost njegove porodice smatramo direktno odgovornima najviše državne instance.


 


 

Tagovi

Povezani tekstovi