Stojković: DNK analiza nije urađena

Ona kaže da analizu nije uradio Oliver Stojković, rukovodilac Laboratorije za DNK Instituta za sudsku medicinu Medicinskog fakulteta.
Međutim, Stojković u izjavi našem listu ističe „da to nije tačno i da u Institut za sudsku medicinu takav materijal nije stigao“.
– DNK veštačenja se rade komisijski, a u komisiji za DNK analize uvek smo jedan lekar s Instituta za sudsku medicinu i ja. Dakle, nijedna DNK analiza na Institutu nikada nije urađena a da ja nisam bio u komisiji veštaka. Nisu nam prosleđeni ni skidani tragovi, niti same bombe – izričit je Stojković.


Danas je saznao da je tek petog dana od atentata na Dejana Anastasijevića 18. aprila policija preuzela nalog od dežurnog istražnog sudije Trećeg opštinskog suda Dušanke Jovanović da se obavi DNK analiza.
Do kašnjenja u istrazi je došlo zbog toga što u noći između 13. i 14. aprila policija na uviđaj nije pozvala nikoga od dežurnih sudija i tužilaca. Naime, te noći su bili dežurni javni tužilac i sudija Trećeg opštinskog suda i javnog tužilaštva. Gordana Čolić, javni tužilac Trećeg opštinskog tužilaštva u Beogradu, Danasu je potvrdila da dežurni sudija i tužilac nisu obavešteni o atentatu.
– Te noći dežurao je istražni sudija Tomislav Zeković i potvrdio mi je da ga policija nije obavestila o ovom događaju – rekla je Čolić.
Takođe Siniša Važić, predsednik Okružnog suda, naveo je da ni sudija Okružnog suda nije bio na licu mesta iz istih razloga. MUP je posle informacija do kojih je Danas stigao demantovao da je bilo propusta i saopštio da je „o ovom događaju u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku odmah obavešten dežurni sudija Opštinskog suda u Beogradu koji je u skladu sa Zakonom naložio da specijalizovane ekipe MUP Srbije samostalno izvrše uviđaj i o tome obavestio nadležno tužilaštvo izveštajem o događaju“.
Međutim, Čolić je za Danas potvrdila da u izveštaju policiji koji je u Treće opštinsko tužilaštvo dostavljen tek u ponedeljak 16. aprila ne piše da je obavešten nijedan istražni sudija i tužilac. To je potvrdio i Zeković.


Jasmina Čolak

Tagovi

Povezani tekstovi