Pitanje odgovor

Miodrag Simeunović, glavni urednik Sportskog žurnala

Teško je poverovati u to da su određene izjave bile svesno usmerene ka podsticanju revanšizma, ali je i činjenica da je brzopletost i neodmerenost nekih reakcija, nesvesno ukazivala na takav epilog. Dešavanja u Zagrebu svakako zahtevaju žestoku osudu, ali bi baš zbog budućih događaja pre svake izrečene ocene, najpre trebalo dobro promisliti.

Časlav Dinčić, trener rukometaša Partizana

Ne mislim da je u pitanju revanšizam, štaviše, mislim da su neophodne intervencije političkih struktura izostale. Sasvim je drugačiji bio prijem koji smo mi njima organizovali u Beogradu. Oni su slobodno šetali gradom, dok su se nama svi, od recepcionara u hotelu i policajaca, pa do huligana u dvorani, svojski potrudili da stave do znanja da nismo dobrodošli. Bili smo svedoci ispoljavanja nezamislivog stepena mržnje. Da se ovo dogodilo u Beogradu, siguran sam da bi čak i svetski mediji stali u odbranu sportskog duha, koji u Zagrebu definitivno nije postojao.

Predrag Bojić, generalni sekretar Košarkaškog saveza SCG

Mislim da utiču. Mediji su sve, i pozitivne i negativne reakcije, propratili sa jakim naslovima. Uticaj medija mogao bi da u smanjenju tenzija bude maksimalan i odlučujući. Što se tiče političkih stranaka, iskreno, ne čitam mnogo o politici, tako da ne znam.

Nebojša Spajić, direktor Medija centra

Nažalost, imam taj utisak. Od ružnog incidenta prouzrokovanog od strane srpskih i hrvatskih dripaca, pravi se politički i nacionalni problem koji se koristi za širenje ksenofobije najgore vrste.

Tagovi

Povezani tekstovi