Osam škorpiona iza rešetaka

U saopštenju policije navodi se da je u toku „kriminalistička obrada i razgovor sa privedenima“ i da niko od njih nije aktivan pripadnik MUP. Televizija B92 takođe je prenela da se za pohapšene „sumnja da su pripadnici nekadašnje paravojne formacije „Škorpioni“ i da su povezani sa nedavnim pokušajem ubistva Anastasijevića i njegove porodice“.


Podsetimo, napad na Anastasijevića desio se 14. aprila, u noći između petka i subote, kada su nepoznati napadači bacili bombu „kašikaru“ na njegov prozor spavaće sobe, gde je spavao sa porodicom. U eksploziji, na sreću, nije bilo povređenih. Pored one koja nije eksplodirala, pronađena je još jedna neaktivirana „kašikara“.


Hapšenje „škorpiona“ pozdravio je i sam Dejan Anastasijević.
– Ako se radi o ljudima koji su osumnjičeni i ukoliko se ispostavi da su otkriveni napadači na mene i moju porodicu, ja ću mirnije spavati – rekao je Anastasijević sinoć za B92.


Anastasijević je odmah posle napada i iskaza datog u policiji u redakciji Vremena održao konferenciju za novinare, na kojoj je rekao da pretpostavlja da je napadač neki frustrirani nacionalista, kome je svojim istupima, kako je rekao, duže vreme išao na živce, pa je odlučio da reaguje posle njegovog gostovanja u emisiji „Kažiprst“ na Televiziji B92.


Inače, pokušaj ubistva Anastasijevića desio se neposredno posle presude „škorpionima“, koju je ovaj novinar kritikovao u svojim tekstovima i javnim nastupima. Posle napada novinar Anastasijević dobio je policijsku zaštitu. Okružni tužilac Jelena Katić prekjuče je prihvatila mišljenje Trećeg opštinskog tužilaštva da se bombaški napad na Dejana Anastasijevića okvalifikuje kao krivično delo terorizma.


(A.M.-D.N.)

Tagovi

Povezani tekstovi