Pečat na radio

U re­še­nju „Gla­su cr­kve“ je na­lo­že­no da od­mah pre­sta­ne sa emi­to­va­njem pro­gra­ma na te­ri­to­ri­ji be­o­grad­skog re­gi­o­na i omo­gu­ći li­ci­ma za­po­sle­nim u RRA da uđu i za­pe­ča­te pro­sto­ri­je u Be­o­gra­du, u ko­ji­ma je sme­šte­na ra­dio sta­ni­ca.
„Gla­su cr­kve“ se, ta­ko­đe, na­la­že da iz­re­če­nu me­ru upo­zo­re­nja ob­ja­vi u svom ra­dio pro­gra­mu, u ce­lo­sti i bez iz­no­še­nja ko­men­ta­ra, od­mah po pri­je­mu re­še­nja.
U obra­zlo­že­nju se na­vo­di da je Sa­vet RRA, na sed­ni­ci 8. ma­ja, utvr­dio da je „Glas cr­kve“ pre­kr­šio Za­kon o ra­dio-di­fu­zi­ji, jer je ko­na okon­ča­nja jav­nog kon­kur­sa za iz­da­va­nje do­zvo­la za emi­to­va­nje ra­dio pro­gra­ma za re­gi­on gra­da Be­o­gra­da, na ko­me ni­je do­bio do­zvo­lu za emi­to­va­nje, na­sta­vio sa njim i po­sle pri­je­ma re­še­nja o za­bra­ni.
RRA uka­zu­je da je emi­ter sve­stan da kr­ši od­red­be za­ko­na, jer je na sed­ni­ci Sa­ve­ta pred­stav­nik „Gla­sa cr­kve“ iz­ja­vio da su ih pre­kr­ši­li za­to što sma­tra­ju da su od­red­be ne­pra­ved­ne.
Pod­ne­ta ini­ci­ja­ti­va za iz­me­nu Za­ko­na o ra­dio-di­fu­zi­ji, ko­jim bi ra­dio sta­ni­ca­ma, či­ji je osni­vač cr­kva, bi­lo omo­gu­će­no da svoj pro­gram emi­tu­ju kao re­gi­o­nal­ne, a ne sa­mo kao lo­kal­ne sta­ni­ce, ne mo­že bi­ti raz­log ko­jim bi se oprav­da­lo kr­še­nje za­kon­skih ored­bi, na­ve­de­no je u re­še­nju RRA.


Tanjug

Tagovi

Povezani tekstovi