RTL ne odustaje

Iako je posle najnovije presude RRA poručeno svim TV stanicama koje su na konkursu dobile nacionalne dozvole da „imaju osnova da nastave s radom“, u ovoj nemačkoj medijskoj kući, međutim, smatraju da priča još nije završena na njihovu štetu.


Nenad savić, član Upravnog odbora RTL-a objašnjava da je ovom prilikom odbijena samo tužba kojomsu tražili privremenu meru zabrane izdavanja dozvola za emitovanje TV programa na nacionalnom nivou do konačne sudske odluke.


– Pred Vrhovnim sudom Srbije postojue dve tužbe RTL protiv RRA. Jedna se odnosi na takozvane privremene mere i Vrhovni sud je odbio tužbu. Postoji, međutim, i druga, zapravo glavna i osnovna tužba koja se odnosi na konkurs i rezultate tog konkursa. Ta tužba još je aktuelna i sud je razmatra-kaže Savić.


RTL TV d.o.o. iz Beograda da je na lanjskomkonkursu bio interesent za jednu od pet nacionalnih TV dozvola. Glavna prepreka da dobiju status nacionalnog TV emitera u Srbiji, po nalogu Saveta RRA, bio je preveliki udeo stranog kapitala, što se kosi sa Zakonom o radiodifuziji.


M.P.

Tagovi

Povezani tekstovi