Veljović: Uskoro prvi rezultati istrage

Lično sam formirao posebnu specijalzovanu ekipu i proveravaju se svi sumnjivi. Policiji treba nekoliko dana da uradi još neke stvari – izjavio je za Danas direktor MUP Milorad Veljović, dodajući da se nada da „će slučaj biti rešen za do mesec dana“. On je još jednom napomenuo da to što je neko pušten, kao pripadnici bivše formacije Škorpioni, ne znači da nije osumnjičen.
Veljović je naglasio da je za „slučaj Anastasijević“ napravio najprofersionalniju ekipu, koja danonoćno radi, koja ga je zamolila da ništa ne govori kako ne bi došlo do problema u istrazi. On je napomenuo da atentat sigurno nije delo amatera, na šta ukazuje vreme kada su postavljene bomba, način na koji su postavljene, kao i mnogi drugi indikatori. „Dokle god se ovaj pokušaj ubistva ne reši MUP će imati veliku mrlju“, ocenio je Veljović.
Novinar nedeljnika Vreme Miloš Vasić napisao je da je BIA pratila i prisluškivala Anastasijevića desetak dana pre napada, i da su mu te informacije potvđene iz tri različita nezavisna izvora. „BIA je počela da prati i prisluškuje novinara Anastasijevića deset dana pre nego što je u noći između 13. i 14. aprila eksplodirala bomba na prozoru njegovog stana“, navodi Vasić. Već se čulo da i BIA istražuje ovaj slučaj, a ona to dosad nije ni demantovala, ni potvrdila. Policija, navode u MUP, o tome nema informacija.
Po mišljenju Maje Kovačević Tomić, sudije Specijalnog suda, BIA nema nadležnost da istražuje ovaj slučaj. Povodom navoda o prisluškivanju Anastasijevića ona ukazuje da je to, ukoliko je tačno, moglo da se uradi „samo uz dozvolu suda“.


J. Čolak

Tagovi

Povezani tekstovi