Za loše vesti krivi su loši događaji, a ne novinari

Prema njegovim rečima, predstojeća privatizacija neće rešiti ovaj problem i može da poveća uticaj „novopečenih bogataša“. To pokazuju i dosadašnja iskustva. Kako je rekao, nije obavljeno mnogo privatizacija lokalnih glasila u Srbiji, ali iskustva nisu baš pozitivna u onim medijima koji su prošli kroz taj proces.


– Moramo se boriti da kupci poštuju ugovorom propisane obaveze – rekao Brajović. On je naglasio da je u Novom Pazaru posebno izražena podela na „naše i njihove medije, ali što je još gore i na naše i njihove novinare“. Uticaj na takvu podeljenost, pre svega, ima trenutna politička situacija u gradu.
– Novinari se moraju izvući iz te podele i ne smeju biti kolateralna šteta te političke borbe – kazao je Brajović i podsetio na pismo koje je uputio predsedniku opštine Novi Pazar Sulejmanu Ugljaninu posle njegovog prozivanja izveštača beogradskih medija „nečasnim dopisnicima“.
– Za loše vesti krivi su loši događaji, a ne loši novinari – rekao je Brajović. On je pozvao sve očevica napada na Zorana Šaponjića, reportera Glasa javnosti, Kurira i agencije Sina, da se jave policiji. – Razgovarao sam s načelnikom policije. Rekao mi je daje određena specijalna ekipa za taj slučaj, ali da on još nije razrešen – kazao je Brajović, istakavši da je prosto neverovatno da slučaj nije rešen iako se dogodio na mestu gde je bilo više očevidaca, a od samog napada prošlo je više od mesec dana.


Sina



 


 

Tagovi

Povezani tekstovi