Anastasijević traži rezultate istrage

Ne znam konkretno o kakvom napretku u istrazi je reč. Ja sam obavešten isto koliko i svi ostali koji su u novinama pročitali da su napravljeni pomaci u istrazi. Mene, inače, interesuju rezultati a ne pomaci, rekao je juče za „Blic“ Dejan Anastasijević, povodom najava iz srpske policije da bi pokušaj ubistva ovog novinara „Vremena“ mogao da bude rešen u narednih mesec dana.
Anastasijević navodi da više nema neposredno obezbeđenje i da bi bilo besmisleno tako obezbeđivati čoveka koji radi u novinarstvu, ali i da pretpostavlja da policija nešto preduzima kako bi osigurala njegovu trenutnu bezbednost.
Direktor srpske policije Milorad Veljović tokom vikenda izjavio je da ima pomaka u istrazi pokušaja ubistva novinara Dejana Anastasijevića.
– Više stotina osoba je dosad privedeno u vezi s pokušajem ubistva novinara nedeljnika „Vreme“ i policija intenzivno radi na tom slučaju – rekao je Veljović.
On je kazao da iznošenje detaljnijih informacija o tome u ovom trenutku može da remeti istragu, ali da je lično sam formirao posebnu specijalizovanu ekipu koja proverava sve osumnjičene osobe. Policija će u narednih nekoliko dana uraditi još neke značajnije poteze u istrazi.
Na osnovu dosadašnjih rezultata policijske istrage ustanovljeno je da atentat nije delo amatera, što potvrđuje vreme kada su postavljene bombe, način na koji su postavljene, kao i mnogi drugi indikatori.
Veljović je rekao i da puštanje iz pritvora pripadnika bivše parapolicijske jedinice „Škorpioni“ ne mora da znači da više nisu osumnjičeni.
– Dokle god se ovaj pokušaj ubistva ne reši, MUP Srbije će imati veliku mrlju – rekao je Veljović.
Novinar Dejan Anastasijević napadnut je u noći između 13. i 14. aprila, kada je na prozoru njegovog stana eksplodirala jedna od dve postavljene ručne bombe „kašikare“.


N. Erac

Tagovi

Povezani tekstovi