Savet RRA 21. juna o regionalnim dozvolama

Kako je rečeno na jučerašnjoj sednici Saveta RRA, za 28 televizijskih i24  radio dozvole ukupno je konkurisalo 65 televizijskih i 106 radio-stanica. Odbačeno je 50 nekompletnih ili neblagovremenih prijava, a 15 konkurenata je odustalo od učestvovanja u konkursu.


Član Saveta RRA Goran Karadžić rekao je na sednici da će konkurs biti ponovljen u tri zone pokrivanja gde se za emitovanje televizijskog programa niko nije prijavio. On je istakao i da se na konkurs za pokrajinsku radio stanicu prvobitno prijavilo šest kandidata od kojihsu u razmatranje uzete prijave dva emitera. Karadžić je naglasio da je predlog radne grupe RRA da se dozvola za emitovanje programa na teritoriji Vojvodine ne izda, i da se ta frekvencija ili podeli na sedam regionalnih, ili na 14 lokalnih frekvencija za emitovanje programa.


Prema njegovim rečima, u pojedinim zonama pokrivanja postoji jaka konkurencija tako da se za regione R2 i R4 (grad Niš) gde je predviđeno da postoji jedna regionalna televizija, prijavilo po nekoliko ozbiljnih kandidata.


RRA je uputila zahtev Republičkoj agenciji za telekomunikacije (RATEL) za dopunu plana raspodele frekvencija kako bi Nišu postojale dve regionalne televizije, dodao je on. Od RATEL-a je zatraženo i dopuna plana raspodela i za Grad Beograd- za četri lokalne i sedam regionalnih radio stanica. Karadžićje istakao i da će biti teško doneti odluku i u Kragujevcu gde su za jednu dozvolu konkurisale dve jake televizije, kao i u Pančevu i NovomSadu.


(Beta)

Tagovi

Povezani tekstovi