Nove gazde za užičke „Vesti“i „Čačanski glas“

„Vesti“ su prodate na aukciji u Agenciji za privatizaciju po početnoj ceni jedinom prijavljenom kupcu, konzorcijumu u kojem su užički biznismeni Milenko Gordić i Slobodan Milovanović, koji je ranije kupio ugostiteljsko preduzeće „Sloga“ iz Užica.
Užičke „Vesti“ imaju 23 zaposlena i imovinu, koja je procenjena na 21 milion dinara. Novi vlasnik je dobio na korišćenje od 99 godina 1.000 kvadratnih metara poslovnog prostora u centru grada. Radio Užice je prvi lokalni elektronski medij koji je privatizovan, ima raširenu mrežu predajnika i u najužem je izboru za dobijanje regionalne frekvencije. Nedeljne novine Čačanski glas, čiji je osnivač Skupština opštine Čačak, kupila je Zorica Subotić za 17,1 miliona dinara.


Početna cena iznosila je 500.000 dinara, a 70 odsto privatizovanog kapitala tih novina procenjeno je na 2,5 miliona dinara. Za kupovinu Čačanskog glasa bilo je sedam zainteresovanih kupaca, među kojima su i dva čačanska preduzeća. Čačanski glas je osnovan 1932. godine, od kada izlazi u kontinuitetu i najstariji je čačanski medij. Zapošljava 18 radnika i posluje bez gubitaka, a u svom vlasništvu ima i oko 150 kvadrata poslovnog prostora u centru grada.
Na aukciji su prodata i preduzeća „Niskogradnja-Čačak put“ iz Čačka (230 miliona dinara), „Jasenovo“ iz Jasenova (32 miliona), „27. januar“ iz Niša (30 miliona), „Bajinovac“ iz Bajine Bašte (2,7 miliona), „Papirpromet“ iz Kraljeva ( 31 milion), „Geotehnički biro“ iz Niša (492.000), „Stokoinpeks“ iz Niša (18,7 miliona) „Put“ iz Leskovca (14,3 miliona i ETC-Priko iz Vrnjačke Banje (67.000).

Tagovi

Povezani tekstovi