Tužbe protiv bivšeg ministra i novinara zbog Popovića

Tužbe su podnete protiv Dušana Mihajlovića, novinara NIN-a Slobodana Reljića, Nikole Vrzića i Slobodana Ikonića, glavnog i odgovornog urednika nedeljnika „Standard“ Željka Cvijanovića i novinara i urednika lista „Press“ Đoke Kesića, Dragana Vučićevića i Svete Marjanovića, saopštio je JUKOM.


Protiv Mihajlovića tužba je podneta zato što je više puta u listu „Politika“, kako se navodi, pokušavajući da sa sebe skine odgovornost, o Popoviću izneo niz kleveta, neistina, i neutemeljenih i opasnih optužbi, ističe se u saopštenju JUKOM-a.


„Mihajlovićeve izjave o ‘stradanju Popovićevih prijatelja’, a posebno o ubistvu Zorana Đinđića, predstavljaju predmet posebnog dopisa na koji specijalni tužilac mora da reaguje“, piše u saopštenju.


Novinari NIN-a tuženi su zbog objavljivanja Popovićeve fotografije zajedno sa fotografijama Stanka Subotića Caneta i Marka Miloševića, na naslovnoj strani, ispod naslova „Duvanska mafija“, kao i zbog neistina koje su objavljene u tom broju, dodaje se u saopštenju.


Zbog kleveta i laži koje su o Popoviću objavljene u najnovijem broju „Standarda“, tužba je podneta protiv Cvijanovića, koji je, kako se u saopštenju ističe, već dva puta osuđen zbog navoda koje je i ranije objavljivao u različitim listovima.


Protiv novinara Press-a, tužba je podneta jer su na naslovnoj strani kao i na unutrašnjim stranama, objavili tekst pod naslovom „Beba član duvanske mafije“.


Sve privatne tužbe biće ujedno dostavljene i specijalnom tužiocu za organizovani kriminal, kako bi po službenoj dužnosti ispitao moguće elemente krivičnog dela i ko je naručilac „tih laži“, navodi se u saopštenju.

Tagovi

Povezani tekstovi