Popović: Mihajlović preplašen i ucenjen, tužiću ga

„Očajnički pokušaj, da štiteći sebe, pomogne Koštunici i vrati priču o političkoj pozadini Zoranovog ubistva, tamo gde je stao Dejan Mihajlov, naravno da će završiti na sudu, ali i kod specijalnog tužioca, kome će Mihajlović morati da objasni, zašto, po čijem nalogu i sa kojim namerama laže, a posebno zašto prekraja i izvrće moje izjave i sudska svedočenja”, rekao je Popović za Betu.


„Po istoj matrici, po kojoj se i njegov prethodnik, kako ga je on zvao, ′gospodin Legija′, naknadno prosvetlio pa lagao o prodaji 600 kilograma droge, tako se i ovaj, najnoviji, džoker Vojislava Koštunice i njegovih savetnika preko noći osvestio i eto rešio da posle tri godine ćutanja, saopšti javnosti epohalno otkriće: Koštunica i njegovi su nevini i čisti, a jedini krivac u Srbiji sam ja”, dodao je Popović.
On je istakao da je Mihajlović u sinoćnjoj emisiji Poligraf na B92 slagao da je Stanku Subotiću Canetu pokazivao „Belu knjigu” a ne rezultate „Mreže”, dodavši da Subotića ni nema u „Beloj knjizi”, tako da bivši ministar policije nije ni mogao to da mu pokaže.
„Reagovao sam na njegove ranije laži, saopštenjem da Subotić nije bio savetnik Đinđića, a da sam Mihajlovića upoznao sa Subotićem, ali, posle višemesečnih zaheva ministra da se njih dvojica sretnu.
Iako za ove tvrdnje postoji desetine svedoka ali i materijalnih činjenica koje je Mihajlović za sobom ostavio, on preplašen i dodatno ucenjen započinje opasnu igru laži, zamena teza i činjenica i trovanja javnog mnjenja, na zadovoljstvo i radost Kostunice i njegovih savetnika”, zaključio je bivši sekretar Biroa za komunikacije Vlade Srbije.


Dušan Mihajlović izjavio je sinoć u emisiji „Poligraf“ TV B92 da je ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića „kolateralna šteta“ ambicije bivšeg šefa vladinog Biroa za komunikacije Vladimira Popovića da „vlada Srbijom i podzemljem van institucija“.
Mihajlović je optužio Popovića da je održavao veze sa osuđenima za ubistvo Đinđića 12. marta 2003. godine.
„Paralelna vlast koju je stvorio Popović, i koja je radila meni iza leđa u Ministarstvu unutrašnjih poslova, dovela je do toga da više nemamo Đinđića“, rekao je Mihajlović.
Bivši ministar je negirao da je pokazivao izveštaj iz policijske akcije „Mreža“ Stanku Subotiću Canetu, osumnjičenom za organizovanje šverca cigareta, i dodao da „nikada nije dobijao“ pisane izveštaje o akciji „Mreža“. Mihajlović je rekao da je Subotiću pokazivao delove iz Bele knjige o organizovanim kriminalnim grupama u Srbiji u kojoj se, prema njegovim rečima, Subotić dovodi u vezu sa organizovanim švercom cigareta, a ne izveštaj iz „Mreže“.
Mihajlović je pročitao službenu belešku UBPOK od 19. februara 2005. godine u kojoj se navodi da je Milan Milanović Mrgud, takođe osumnjičen za šverc cigareta, delove izveštaja akcije „Mreža“ dobio od šefa vladinog Biroa za komunikacije Vladimira Popovića Bebe još 2004. godine.
Negirao je da optužbe protiv njega iznosi Subotić i optužio Popovića da „stoji iza svega“.


Nikitović najavio tužbu protiv B92 i Ćosića


Šef kabineta premijera Srbije Aleksandar Nikitović saopštio je sinoć da je ovlastio advokata da odmah podnese tužbu protiv Televizije B92 i novinara Jugoslava Ćosića zbog klevete.
U saopštenju koje je Nikitović dostavio agenciji Beta, navodi se da je Ćosić „izneo klevetu“ da se Nikitović susretao sa Stankom Subotićem Canetom osumnjičenim da je vođa „duvanske mafije“.
„Nikada u životu nisam video Subotića, niti sam na bilo koji način imao kontakt sa njim. Sud je pravo mesto da B92 iznese dokaz za svoju klevetu“, navodi se u saopštenju Nikitovića.
Ćosić je sinoć u TV-emisiji „Poligraf“ pitao bivšeg ministra policije Dušana Mihajlovića da li je u kontaktu sa Stankom Subotićem, kao što su do pre nekoliko nedelja sa Subotićem bili u kontaktu direktor RTS Aleksandar Tijanić, šef kabineta premijera Srbije Aleksandar Nikitović, direktor BIA Rade Bulatović i biznismen Milan Beko.

Tagovi

Povezani tekstovi