Tijanić tužio Miloša Vasića i Vladana Batića

Tijanić je, kako je naveo u pismu nedeljniku „Vreme“, tu subotu veče proveo, pred mnoštvom svedoka i celokupnim personalom Kluba, sa svojom suprugom i sa prijateljem, advokatom Zdenkom Tomanovićem i njegovom ženom.
„Ko laže, taj i krade. Ja sam eto u grdnoj krađi zatekao Batića i Vasića. Jedan je krao u srpskom parlamentu, drugi u nedeljniku ‘Vreme’. Zamolio sam stoga sud da mi pomogne u prevaspitavanju delikvenata. Vasić treba da vrati novčani deo Karićeve nagrade za novinarstvo. Batić da bude kažnjen pravljenjem sita, jer će – zbog svojih laži – proći sito i rešeto“, izjavio je Tijanić Tanjugu, objašnjavajući motive tužbe.
U pismu „Vremenu“ generalni direktor RTS naveo je i da je Vasić napisao u svom listu da je Bajruševićeva, dan posle navodne večere – „nestala u pravcu celog sveta; kao da joj je neko nešto rekao“, uz ocenu da je ta Vasićeva tvrdnja „nešto manje od staljinizma, ali svakako više od svinjarije“. On je u pismu napomenuo da je pred mnoštvom drugih gostiju, u Klubu književnika, pomenute subote, večerao sa prijateljem, advokatom Tomanovićem, a da su im društvo pravile dve žene – jedna njegova i druga Tomanovićeva, od kojih se „nijedna ne zove Bojana“.
Tijanić je objasnio da će, verujući da je Vasiću ostalo još para od „Karićeve nagrade za moral i novinarstvo“, sudskim putem tražiti da mu „ustupi odgovarajući deo“- u vrednosti „staljinističkog svinjizma“ i da je tužio i Batića, od koga je Vasić, kako veruje, „prepisao“ događaj koji se -nikad nije desio.
Reagujući na Tijanićevu tužbu, Miloš Vasić je rekao agenciji Beta da će njegovo pismo biti objavljeno i da će se na sudu dokazati šta je istina.
„Ne vidim zašto je sramota večerati sa Bojanom Bajrušević“, kazao je Vasić.

Tagovi

Povezani tekstovi