Savet RRA danas odlučuje o regionalnim dozvolama

Konkursom je predviđeno da se dodeli 28 televizijskih i 24 radijske dozvole za koje je konkurisalo 63 radio i 48 televizijskih emitera, a za pokrajinsku radio mrežu konkurisala su dva emitera.
Na prošloj sednici Saveta RRA koja je održana 13. juna član Saveta agencije Goran Karadžić rekao je da će predlog stručnih službi biti da se ni ovog puta ne dodeli dozvola za emitovanje radio programa na teritoriji Vojvodine jer kandidati nisu pružili jake garancije da mogu da odgovore tim zahtevima, podseća agencija Beta. Karadžić je istakao i da će konkurs biti ponovljen u tri zone pokrivanja, gde se za emitovanje televizijskog programa niko nije prijavio.
U pojedinim zonama pokrivanja postoji jaka konkurencija tako da se za regione R2 i R4 (grad Niš), gde je predviđeno da postoji jedna regionalna televizija, prijavilo po nekoliko ozbiljnih kandidata. RRA je uputila zahtev Republičkoj agenciji za telekomunikacije (Ratel) za dopunu plana raspodele frekvencija kako bi u Nišu postojale dve regionalne televizije, a zahtev je upućen i za još neke oblasti. Od Ratela je zatražena i dopuna plana raspodele i za Grad Beograd – četiri radio stanice i još sedam regionalnih radio stanica.


S. D.
 


 

Tagovi

Povezani tekstovi