Slučaj „Ćuruvija“ pred krajem

Beograd – Istražni sudija Specijalnog suda Dragan Lazarević završio je predistražne radnje o ubistvu novinara Slavka Ćuruvije i on će „kompletan spis“ proslediti Specijalnom tužilaštvu, kaže za Press portparol Specijalnog suda Maja Kovačević-Tomić. Ona dodaje da je sudija Lazarević krajem prošle nedelje završio saslušanje poslednjih svedoka u ovom slučaju.


– Sudu je bilo potrebno nekoliko dana da sredi spise pošto je reč o obimnoj dokumentaciji i kao predmet vrati Specijalnom tužilaštvu. Sada je na tužilaštvu odluka da li će odlučiti da pokrene istrage – kaće Maja Kovačević.


U Specijalnom tužilaštvu kažu da će posle uvida u spise istražni sudija odlučiti da liće pokrenuti postupak. Prema nezvaničnim saznanjima Pressa, očekuje se da će zbog ubistva Slavka Ćuruvije biti pokrenuta istraga protiv Mirjane Marković, bivšeg šefa DB-a Radeta Markovića i nikšićanina Luke Pejovića. Marković i Markovićka biće označeni kao nalogodavci, dok će Luka Pejović, koji je ubijen pre pet godina, biti označen kao ubica.


Ćuruvija je ubijen na Vaskr 11. aprila 1999. godine u centru Beograda.


(D.I.)

Tagovi

Povezani tekstovi