Marović: Servis građana a ne režima

Predstavnici RTK su se juče sastali sa članovima Saveta RRA ali u tom razgovoru nisu dobili obrazloženje zbog čega im nije dodeljena dozvola, kazala je Marovićeva, dodajući da je sastanak zatražen kako bi članovima RRA ponovo predočili svoje kvalitete.


-Ne želim da ulazim u motive RRA da nam ne dodeli dozvolu. Mi smo servis građana Kragujevca, bavimo selokalnim temama i nismo servis nikakvog režima-naglasila je Jovanka Marović.


Komentarišući mogućnost da RTK nije dobila dozvolu zbog toga što je ta medijska kuća inicirala formiranje regionalnih javnih servisa, Marovićeva je istakla da su oni ispunili sve uslove za privatizaciju i da su Agenciji za privatizaciju pravovremeno dostavili kompletnu dokumentaciju. Novinarimaje juče prikazan spot o radu RTK, koji postoji od 1996. godine, i koja je uvek imala značajno mesto na medijskoj mapi Srbijei Šumadije. „Principi uređivačke politike baziraju se na standardima odgovornog, nepristrasnog novinarstva. Program proizvodi 60 odstozaposlenih i 15 saradnika“, navodi se u spotu RTK.


Srpski demokratski pokret obnove, iz čijih redova je gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović, saopštio je juče da deli „razočaranost i zgražavanje“ Kragujevčana povodom odluke RRA da Radio-televizija Kragujevac ne dodeli regionalnu dozvolu za emitovanje programa.


S.U.

Tagovi

Povezani tekstovi