RTLsprema „napad“ na RRA

Kako porodica Bartelsman ima 90 odsto vlasništva nad RTL-om, za koordinatora svojih novih aktivnosti u Srbiji, umesto dosadašnjeg koordinatora Krištofa Majnuša, direktora RTL-a u Hrvatskoj, postavila je Gerharda Cilera, funkcionera austrijskih socijaldemokrata. On je posao ponudio pomenutom srpskom biznismenu koji je takođe blizak toj partiji i ima dobre kontakte u Beogradu!



RTL planira da svoj „napad“ bazira na presudi Vrhovnog suda Srbije, koja bi, kako se očekuje, trebalo da bude objavljena narednih dana. RTL očekuje da VSS prihvatiti tužbu ove medijske kuće zbog toga što je ta televizija prošle godine bila diskvalifikovana na konkursu RRA za dodelu frekvencija.


Ukoliko presuda VSS bude u korist RTL-a, RRA će morati ponovo da odlučuje o dodeli nacionalne frekvencije toj televiziji.



Ukoliko dobije takvu sudsku presudu, RTL je kao meru pritiska spremio pet miliona evra, koji će pod vođstvom Cilera biti potrošeni na lobiranje u Srbiji! Ono će biti usmereno pre svega prema članovima Saveta RRA, koji donose odluku. Ma meti RTL-a biće i političari, posebno oni koji imaju dobre kontakte sa austrijskim socijaldemokratama, od kojih će se zahtevati da pomognu u tom pravcu.


R.P.

Tagovi

Povezani tekstovi