Nejasni razlozi za dodelu frekvencija

Ona je, prema obrazloženju Vrhovnog suda, navela da su tim rešenjem, ali i odlukom RRA za izdavanje dozvola, povređena pravila postupanja, jer nema dokaza o načinu odlučivanja Saveta RRA, dodajući da je Savet odluku doneo suprotno odredbama Zakona o opštem upravnom postupku.


– Savet RRA morao je da sačini poseban zapisnik o glasanju prilikom dodeljivanja dozvola za emitovanje programa – objasnila je Dabićeva.
Portparolka Vrhovnog suda Srbije rekla je da Savet RRA nije naveo konkretne razloge za svoju odluku i „nije podrobno, celovito i jasno utvrdio činjenično stanje“.
Prema njenim rečima, u obrazloženju se dalje navodi da je Savet RRA povredio i odredbe Zakona o radiodifuziji, jer nije naveo konkretne razloge zašto baš određenim podnosiocima prijave treba izdati dozvolu za emitovanje programa, a zbog čega ostali ne ispunjavaju uslove za dobijanje nacionalnih dozvola. U RRA rečeno je za naš list da u Agenciju još nije stiglo zvanično obaveštenje od Vrhovnog suda Srbije.
Da podsetimo, televizijske stanice koje su dobile nacionalne frekvencije su TV Avala, TV B92, TV Košava, Happy TV, TV Pink i TV Foks, a radio stanice B92, Radio Indeks, Radio S, Radio Fokus i Roadstar radio.


 J. D.



 

Tagovi

Povezani tekstovi