Predmet Ćuruvija danas u tužilaštvu

Istraga je počela u januaru ove godine, na zahtev specijalnog tužioca Slobodana Radovanovića. Saslušano je više od 50 osoba, među kojima su pripadnici Državne bezbednosti koji su na dan ubistva pratili Ćuruviju.


Kako je „Blic“ već pisao, tokom istražnih radnji prikupljeno je dosta dokaza, na osnovu kojih se očekuje da tužilaštvo pokrene istragu protiv Mirjane Marković i tadašnjih čelnika Državne bezbednosti.


Na listi osumnjičenih za ubistvo vlasnika „Dnevnog telegrafa“ najverovatnije će se, pored Markovićeve, naći i bivši šef srpskog DB-a Radomir Marković, nekadašnji šef beogradskog centra DB-a Milan Radonjić, kao i pripadnici tajne službe Ratko Romić i Miroslav – Miki Kurak.


Izvor „Blica“ je naveo da bi, prema dokazima prikupljenim u dosadašnjem toku postupka, Mirjana Marković mogla da bude osumnjičena kao naredbodavac zločina, Radomir Marković i Milan Radonjić bi mogli da se terete za pomaganje u ovom zločinu, a Romić i Kurak za saučesništvo.


Slavka Ćuruviju ubila su dvojica napadača u ulazu njegove zgrade u Svetogorskoj ulici, tačno na Uskrs, 11. aprila 1999. godine.


 


U.Piper – V.Z. Cvijić

Tagovi

Povezani tekstovi