Vasić i Cekić optužili VSS za korupciju!?

Vrhovni sud Srbije doneo je, naime, presudu kojom je uvažena tužba RTL i poništena dva rešenja Republičke radiodifuzne agencije u vezi sa dodelom nacionalnih TV frekvencija. Između ostalog, navedeno je da nedostaje zapisnik o glasanju sa sednice na kojoj je doneta odluka o dodeli frekvencija, a nisu jasno ni navedeni razlozi zašto su nekim TV stanicam dodeljene frekvencije, a nekima nisu.


„Nakon najnovijih pritisaka mogu javno da saopštim da dokle god smo predsednik i zamenik predsednika Saveta RRA Nenad Cekić i ja, RTL, upravo zato što krši Zakon o radiodifuziji, neće dobiti dozvolu za emitovanje programa, ma šta presuđivao VSS“, naveo je Vasić u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima. On je pri tome ocenio i da Vrhovni sud „nastavlja niz zakonski sumnjivih i potpuno nelogičnih odluka, kakve je u oblasti radiodifuzije već donosio“. Vasić je naveo i da dozvole za emitovanje programa ne izdaje VSS, već to na osnovu Zakona o radiodifuziji čini RRA.


„Nejasno je koliko je ‘miliona razloga’, koje RTL priprema u svom lobiranju za sticanje dozvole za emitovanje programa u Srbiji, uticalo na ovakvu presudu. Ali, bez obzira na ‘milione razloga’, VSS ne može izdati dozvolu za emitovanje programa RTL-u“, istakao je Vasić. U saopštenju RRA se, inače, navodi i da je Nenad Cekić pomenutu sudsku odluku „prokomentarisao kao školski primer državnog udara u političkoj teoriji i praksi“. Cekić pri tome zahteva da predsednica VSS Vida Petrović-Škero ili bude smenjena ili podnese ostavku, „ako ima imalo sudijske časti“.

Tagovi

Povezani tekstovi