Šta zna Vrhovni sud šta su frekvencije?

Na sednici je saopšteno da je Savet RRA doneo jednoglasnu odluku da odbije prigovore televizije RTL-a o izdavanju dozvole za teritoriju Srbije i TV Palma za teritoriju Beograda, kao i da je doneo rešenje o zabrani emitovanja te televizije. Takođe su odbijeni i prigovori radija Balkan, radija 24, radija Skaj , radija Hit, Beo-maksis radija i Kriket radija.


Član Saveta Svetozar Stojanović rekao je da Vrhovni sud nije razumeo nadležnosti i funkciju Radiodifuznog saveta.
“Nije posao suda da dodeljuje frekfencije, niti razmatra kriterijume po kojima su one dodeljene, oni prosto nisu shvatili šta zapravo znači nezavisno regulativno telo”, rekao je on.
Stojanović je naglasio da svaki član Saveta sa punom odgovornošću učestvuje u donošenju odluka. “Stvorena je slika kao da predsednik Saveta Nenad Cekić i njegov zamenik Aleksandar Vasić odlučuju o svemu i da po svom nahođenju donose odluke, što apsolutno nije tačno”, rekao je on.


Članovi Saveta RRA su na kraju sednice usvojili odluku da se izda trajni nalog o apsolutnoj zabrani emitovanja nelegalnih emitera na teritorijama na kojima su dodeljene dozvole.
Postupajući po tužbama većeg broja emitera, Vrhovni sud Srbije je prošle nedelje naložio Savetu RRA da preispita odluke o dodeli pojedinih frekvencija.


 

Tagovi

Povezani tekstovi