NUNS očekuje reakciju suda

To udruženje je, kako se navodi u saopštenju, „duboko zabrinuto“ zbog nedopustivog i neprofesionalnog ponašanja medija koji se uključuju u kampanju čiji je cilj da dovede u pitanje i presude za najteža krivična dela.


„Javnosti je poznato da je Jovanović kao neposredni izvršilac ubistva premijera Zorana Đinđića osuđen pred Većem Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Okružnog suda u Beogradu na najtežu kaznu od 40 godina zatvora“, podseća NUNS. Dodaje se da je Jovanović, tokom suđenja, imao priliku da kaže sve što ima u svoju odbranu i da je nedopustivo obmanjivati javnost, kako to čini „Pravda“, tvrdnjama da „na sudu nisu imali razumevanja za njegovu istinu“ i da mu zato list pruža „bar malu satisfakciju“.
„Šta je Jovanović rekao ovom listu irelevantno je, jer to ni u kom slučaju ne bi smelo da utiče na konačnu presudu, iako se može pretpostaviti da je upravo to cilj objavljivanja intervjua“, navodi se u saopštenju. Jovanovićev advokat Nenad Vukasović prekršio je zakonske odredbe o dopuštenoj komunikaciji osuđenika sa javnošću, dodaje NUNS i traži od Advokatske komore da tim povodom reaguje.

Tagovi

Povezani tekstovi