RATEL i dalje ispituje mogućnosti za povećanje broja regionalnih emitera

Član Saveta RRA Vladimir Cvetković rekao je agenciji Beta da su zahtevi za proširenje upućeni za Niš, Kikindu, Zrenjanin, kao i za četiri radio-stanice u regionu Beograda i dodao da se ispituju i tehničke mogućnosti za još jedno frekventno mesto u Šumadiji.
– Konkurs za ta područja biće raspisan onda kada konačno budemo dobili zvaničnu potvrdu od RATEL-a da su saglasni sa proširenjem broja emitera u navedenim područjima. Ponovljeni javni konkurs za izdavanje dozvola za emitovanje RTV programa za regione objavljen je 30. maja, a rok za podnošenje prijava je 60 dana. Konkurs je raspisan za tri mreže za emitovanje televizijskog programa i dve mreže za radijski program. Do sada ima prijavljenih na konkurs, a očekujemo još prijava s obzirom da je poslednji rok kraj jula – naglasio je Cvetković.
On je dodao je i da se na javni konkurs za izdavanje 148 televizijskih i 276 radio lokalnih dozvola prijavilo više od 700 emitera.
– Lista podnosilaca prijava, čija je dokumentacija potpuna i blagovremena, biće utvrđena čim Stručna služba RRA pregleda podnetu dokumentaciju i uputi sve naloge podnosiocima prijava za dopunu dokumentacije tamo gde je to potrebno – kazao je on dodajući da će tek nakon toga biti utvrđena konačna lista.

Tagovi

Povezani tekstovi