Otpušten glavni urednik Evrope

„Obaveštavam vas da od 1. avgusta više nisam glavni urednik nedeljnika ’Evropa’, a zahvaljujući manipulacijama, lažima i podvalama Biljane Kovačević-Vučo, predsednice Jukoma”, navedeno je u pismu koje je Stanić uputio medijima.
Stanić navodi da ga je o otkazu usmeno obavestio direktor „Njuzpresa” Ljuba Latinović, uz obrazloženje da je to od njega zatražio vlasnik lista Filip Cepter pošto je telefonom razgovarao sa Kovačević-Vučo. Stanić je, kako tvrdi, otpušten zbog teksta „Zatvori Terzića, hvataj Jovanovića” u kome se pominje i bivši šef Biroa Vlade Srbije za komunikacije Vladimir Popović, što je, navodi on u saopštenju medijima, Kovačević-Vučo shvatila kao hajku na njenog „štićenika”.
Kovačević-Vučo juče je potvrdila Tanjugu da je zbog teksta, koji je ocenila kao „naručen”, uputila protestno pismo redakciji i vlasniku „Evrope”, ali je istakla da nije telefonom razgovarala s Cepterom i da od njega nije tražila da otpusti bilo koga.
Ona je dodala da je nameravala da tuži vlasnika lista, ali da to neće uraditi zato što je zadovoljna ishodom. „Ako je dobio otkaz, zadovoljna sam. Zbog ovakvih stvari i treba da dobije otkaz. Međutim, nemam ništa sa njegovim otpuštanjem, niti sam to tražila od Ceptera”, kazala je Kovačević-Vučo.


 Tanjug

Tagovi

Povezani tekstovi