Smenula me Biljana Vučo!

Zbog objavljenog teksta „Zatvori Terzića, hvataj Jovanovića“, glavni i odgovorni urednik nedeljnika „Evropa“ Rade Stanić je – smenjen. Fotelje su mu „došle“ dve rečenice u kojima se pominje Vladimir – Beba Popović. U ime bivšeg šefa Biroa za informisanje Vlade Srbije, glas pobune je digla Biljana Kovačević-Vučo, predsednica Jukoma, pa je vlasnik „Evrope“ Filip Cepter konflikt presekao smenjivanjem svog prvog urednika.
– Rečeno mi je da su Cepter i Vučo razgovarali i da je rezultat moj otkaz – kaže nam Stanić. – Bez ikakvih dokaza optužila je mene i „Evropu“ da je tekst naručen da opstruira istragu o političkoj pozadini ubistva Zorana Đinđića, da predstavlja hajku protiv Bebe Popovića i da ga je napisao „nepostojeći“ autor. Najavila je i tužbu. Posle toga je Filip Cepter javio direktoru „Njuzpresa“ Ljubi Latinoviću da mi saopšti da sam otpušten.
Stanić kaže da su o Bebi Popoviću napisane samo dve spekulativne rečenice – da se od uhapšenog bivšeg okružnog tužioca Radeta Terzića očekuje da potvrdi reči Dušana Mihajlovića da je Popović formirao paralelnu vlast sa podzemljem i uticao na puštanje „zemunaca“.
– Tužiću Biljanu Kovačević-Vučo jer svoje tvrdnje nije potkrepila argumentima – kaže Stanić. – Takođe, Jukom je nedavno objavio knjigu „Željko Cvijanović – novinar u civilu“, u kojoj su mene prozvali da sam bio deo udarne trojke koja je vređala Đinđića i da je Cvijanović pisao tekstove ispod kojih sam potpisivan.
Biljana Kovačević-Vučo je izjavila da je zadovoljna što je Stanić dobio otkaz i neće tužiti list, ali da nije telefonom razgovarala sa Cepterom i tražila da bilo koga otpusti.


S.J.

Tagovi

Povezani tekstovi