UNS: Neprihvatljive optužbe predsednice JUKOM-a

„UNS ne dovodi u pitanje pravo i interes Kovačević-Vučo da advokatski zastupa klijente, među kojima je i bivši šef Biroa za informacije Vlade Srbije Vladimir Popović, ali time ne sme da ugrožava pravo medija da istražuju i objavljuju činjenice od interesa za javnost”, navodi UNS u saopštenju.
Kovačević-Vučo je naime, kako je saopšteno, reagujući na tekst nedeljnika „Evropa” pod nazivom „Zatvori Terzića, hvataj Jovanovića” poslala pismo „glavnom i odgovornom uredniku tog lista Radetu Staniću” čime se, smatraju u UNS-u, grubo umešala u uređivačku politiku tog lista.
UNS navodi da u tom pismu Kovačević-Vučo kaže da je to „naručen” tekst, da autor teksta ne postoji, kao i da je reč o kampanji protiv Popovića sa krajnjim ciljem da se opstruira istraga za utvrđivanje političke pozadine ubistva Zorana Đinđića. U UNS-u smatraju da je Kovačević-Vučo „vršeći svojevrstan pritisak” uticala da vlasnik nedeljnika Filip Cepter otpusti Radeta Stanića i tako se grubo umešala u uređivačku politiku „Evrope”. „Štiteći interese i prava Vladimira Popovića, i kao advokat i kao predsednica JUKOM-a, Biljana Kovačević-Vučo je dovela u pitanje kredibilitet organizacije na čijem je čelu, odnosno svoju advokatsku ulogu”, smatraju u UNS-u.


Tanjug


 

Tagovi

Povezani tekstovi