Upravni odbor Radio-televizije Vojvodine odbacio tvrdnje da nedostaje 30 miliona dinara od TV pretplate

Beograd – Upravni odbor Radio-televizije Vojvodine (RTV) odbacio je juče tvrdnje da je na poslednjoj sednici konstatovano da postoji nedostatak od 30 miliona dinara u raspodeli pretplate između te kuće i Radio-televizije Srbije (RTS) i da je formirana komisija koja to treba da ispita. U jučerašnjem saopštenju UO RTV-a koji je potpisala predsednica Gordana Đurđević Dimić, a koji je dostavljen Beti, navodi se da je istina da je RTS na račun RTV-a prebacio oko 701,5 miliona dinara, a da je, prema odredbama Zakona o radiodifuziji, trebalo da prebaci oko 703 miliona dinara. Dodaje se da je razlika nešto više od 1,5, a ne 30 miliona dinara.
„Povremeno manje razlike između iznosa koji pripada RTV i iznosa koji, u skladu sa Zakonom o radiodifuziji, RTS prebacuje na njen račun, nekada negativne, a nekada pozitivne, nisu inače ništa neobično, s obzirom na to da se prebacivanje sredstava obavlja svakodnevno, a da se definitivno sravnjivanje vrši na kraju godine“, navodi se u saopštenju.
Agencija Beta je u petak 10. avgusta objavila vest da je Upravni odbor RTV-a formirao komisiju koja s predstavnicima RTS-a treba da razjasni nedostatak od 30 miliona dinara u raspodeli pretplate između ta dva medijska servisa. U zapisniku sa sednice UO RTV, u koji je agencija Beta imala uvid, navodi se da je član UO Đura Varga ukazao na nedostatak od 30 miliona dinara u prebacivanju novčanih sredstava, na štetu RTV.
UO RTV je u juče demantovao da je formirana komisija koja time treba da se bavi, ali je dodao da postoji komisija koja je formirana na inicijativu Službe za pretplatu RTS-a koja je predložila da se njeni predstavnici sastanu s predstavnicima RTV-a i sravnjivanjem dokumentacije kojom raspolažu eliminišu bilo kakvu mogućnost da u raspodeli novca od pretplate bilo ko bude zakinut.
„Beta je, naime, privatnim kanalima koji je očigledno na to nisu upozorili mogla da ima uvid samo u prvu, radnu i nekompletnu verziju zapisnika s pomenute sednice“, ističe UO RTV-a. Dodaje se da je ta verzija zapisnika, u skladu s uobičajenom praksom, dostavljena članovima UO elektronskom poštom, a da će zapisnik tek posle njihovih dopuna usaglašavanja detalja i eventualnog upoređivanja sa audio snimkom biti usvojen na narednoj sednici planiranoj za kraj avgusta.

Tagovi

Povezani tekstovi