EVROPSKI PRESS!

U ponedeljak, 3. septembra, Press će se na kioscima pojaviti u potpuno novom, modernom, evropskom izdanju. Uredništvo i menadžment Pressa odlučili su da pred svoje čitaoce izađu u novom formatu, u punom koloru na povećanom broju strana i po staroj ceni! U redizajnu Pressa sa kreativnim timom našeg lista učestvovao je i Norbert Kuper, najbolji evropski dizajner novina!


Direktor „Press pablišing grupe“ Đorđe Stefanović kaže da novi format Pressa prati nov, originalan grafički izgled.


– Stvar je jednostavna. Kada smo pripremali novi koncept Pressovog grafičkog izgleda, primenili smo iskustva dnevnih novina u Nemačkoj, Švedskoj, Holandiji, Francuskoj i prilagodili ga čitalačkoj publici u našoj zemlji. Informacije sa atraktivnim fotografijama upakovane su tako da čitaoci ne moraju da lutaju. Sve je jasno, čisto i pregledno. Za realizaciju ovoj projekta bila nam je potrebna najbolja i najkvalitetnija štampa u Srbiji i nju smo pronašli u kući „Politika“, koja ima najmodernije mašine koje mogu da ispune visoke grafičke zahteve – kaže Stefanović.


On kaže i da je na pripremi novog grafičkog izgleda, pored Pressove ekipe dizajnera, koji su najbolji u zemlji, radio i „najbolji evropski dizajner novina“.


– Gospodin Norbert Kuper do sada je dizajnirao oko 100 novina u čitavom svetu. On nam je preneo svoja vrlo dragocena iskustva u oblasti grafičkog dizanja novina – kaže Stefanović.


Glavni urednik Pressa Đoko Kesić kaže da će Press u novom formatu izlaziti na povećanom broju strana i sa novim sadržajima.


– Umesto dosadašnje 32 strane osnovnog izdanja, Press će u novom formatu izlaziti na najmanje 40 strana, a kompletno izdanje sa dodacima koji će izlaziti svakog dana biće na najmanje 56 strana. Promena dizajna i formata nikako ne znači da ćemo promeniti uređivačku politiku. Press će i dalje žestoko kritikovati sve loše, ali i hvaliti sve dobre stvari u društvu. Press i dalje ostaju novine koje su spremne da pomognu svima koji trpe nepravdu… – kaže Kesić.


Naravno, cena Pressa ostaje ista – 20 dinara!

Tagovi

Povezani tekstovi