Vojska ipak znala za bombardovanje

Kako SINA saznaje iz izvora bliskih Vojsci Crne Gore, ne treba odbaciti mogućnost da su neke od vojnih, odnosno vojnoobaveštajnih struktura koje su radile u to vreme pri vojsci SCG, imale informacije o nameri NATO snaga da bombarduju zgradu RTS-a.


Naš izvor navodi da je „pitanje da li su oni te informacije i saznanja dostavili pravovremeno komandama, i da li su strukture u armiji po njima postupale, ili su ih možda prećutale“. U svakom slučaju, oni koji su se nalazili na komandnim mestima u armiji sada su većinom u penziji. Naš izvor kaže da bi, i ukoliko postoje takve informacije, njih sigurno morala da ima tadašnja PVO komanda u Beogradu, ali i obaveštajne strukture.


– Za to je svakako, naravno ukoliko je bilo nekih obaveštajnih i drugih saznanja, mogao i morati znati neko iz komande PVO snaga s vojnog aerodroma. Naravno, morao je biti informisan o tome i bivši komandant tog aerodroma u Podgorici, general Luka Kastratović, koji je sada penzioner i živi u Beogradu. Treba ga naći i pitati, mislim da on ima prave informacije, jer sve ostalo su prazne priče koje dezinformišu javnost – ističe izvor Sine.


Sina

Tagovi

Povezani tekstovi