Festival reportaže u Somboru

Na ovogodišnji „Interfer“ prišelo je 150 novinskih radova, TV i radio reportaža iz Kanade, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije. Najznačajnija nagrada ove jedinstvene manifestacije novinarskog stvaralaštva je gran-pri „Laza Kostić“, uz koji ide i 70.000 dinara, dok će dobitnici zlatne, srebrne i bronzane povelje u sve tri kategorije reporterskog izveštavanja (novinska, radijska i TV reportaža) pripasti i novčane nagrade od po 30.000,25.000 i 20.000 dinara.
Sutra će biti predstavljena knjiga „Sve po spisku“ novinarke „Vremena“ Tamare Skroza (inače rođene Somborke), kao i tribina „Kodeks novinara Srbije“, dok će centralna manifestacija svakako biti veče posvećeno dobitniku nagrade „Ivterfera“ za životno delo, čuvenom TV pregaocu Miloju Mići Orloviću. Nedelju će obeležiti svečana dodela nagrada ovogodišnjeg žirija „Interfera“, koji pored dugogodšpnje novinarke i urednice„Politike“ Branke Otašević čine i urednik Radio Beograda Aleksandar Lukić, te Vladimir Milić iz Produkcijske grupe „Mreža“.
Pokrovitelji ovogodišnjeg festivala su Ministarstvo kulture i medija Republike Srbije, Sekretarijat za informisanje Izvršnog veća Vojvodine i opština Sombor.


M. Mć

Tagovi

Povezani tekstovi