Tekstovi koji traju više od jednog dana

Nezaposleni automehaničar iz Bora Nenad Stanujević juče je uz novi broj MTS „izgrebao“ i mobilni telefon.
– U četvrtak sam kupio Danas, a sada sam došao poslom u Zaječar, odnosno u Trgovinski sud da tražim platu od mog propalog preduzeća, pa sam iskoristio priliku da kupim Danas, ali i da dobijem kuvar. Volim što se Danas bavi realnim problemima, a za razliku od drugih piše o tome kako oni da se reše – kaže Stanujević.
Gradski skver u Zaječaru juče su „okupirali“ čitaoci Danasa. Pored plavog kombija okupili su se i ljudi iz političkog zivota.
– Dan počinjem sa Danasom. Krećem od Koraksovih karikutura koje mi obavezno ulepšaju dan. Zatim prelazim na kolumne, pa na događaje iz ekonomije. Naravno, najviše se zadržavam na političkim događajima – kaže Karmen Pešić, zamenik predsednika OO DS, koja je juče uzela knjigu Čedomira Jovanovića, mada, kako kaže, Jovanović više „nije njen“. Iako odavno ima knjigu Čedomira Jovanovića, menadžer LDP Dejan Zdravković juče je ponovo uz Danas uzeo ovu knjigu koja će sada biti poklon.
– Akcija je sjajna. Ono što Danas sigurno izdvaja od ostalih novina jeste da aktuelna vlast ne može da utiče na tekstove – kaže Zdravković.
Vlastimir Bađević, republički poslanik DS, kaže da Danas čita od prvog broja. – Tekstovi u Danasu traju više od jednog dana – kaže Bađević.
Jovan Penčić, predsednik OO DSS, kaže da je Danas nemoguće prelistavati a da se on lično najviše zadrzava na stranama posvećenim političkim događajima, kulturi i sportu.
Suzana Ilić, Zaječarka koja je ostala bez posla posle dvadeset godina rada, juče je prvi put kupila Danas. – Sad ću da vas pročitam, pa ću da odlučim da li ću nastaviti da vas pratim – kaže ona i dodaje da je uz svoja tri kupljena primerka izabrala „Stonse za decu, Čedu za porodicu, a Kuvar za sebe“. – Sjajno je što uz primerak novina dajete knjige. Da ih sad nisam uzela, ne znam kad bih. Sigurno ne bih posebno izdvajala novac za njih – kaže Suzana Ilić.
Osamnaestogodisnje Valentina i Emina, učenice Medicinske škole, koje se ovom prilikom zahvaljuju profesorki što ih je pustila ranije, takođe su juče prvi put kupile Danas. – Kuvar ću uzeti za sebe, a Danas ostaviti tati koji ga čita – bila je iskrena Emina.


B. Č. Bačić

Tagovi

Povezani tekstovi