Novinar kažnjen jer nije svedočio

Janković treba da plati 28.000 dinara jer nije došao da svedoči na suđenju svom bivšem glavnom i odgovornom uredniku u listu Balkan Stojanu Drčeliću, kog je Vladimir Popović, bivši šef Biroa Vlade Srbije za informisanje, tužio za klevete jer je kao odgovorno lice dozvolio da u Balkanu 2. februara 2005. izađe tekst „Beba zakukao pre nego što je Bagzi propevao“, a nije želeo da otkrije ime autora teksta.


Na današnjem suđenju obe stranke su potvrdile da je autor teksta Janković, što se saznalo u parničnom postupku koji je Popović vodio i dobio protiv Drčelića. Popović je ispričao da je na tom suđenju jedna od urednica Balkana Milka Ljubičić, koja je emitovala tekst, posvedočila da je Janković doneo tekst za koji joj je rekao da su ga naručili bivši načelnik Vojno-bezbednosne agencije Aco Tomić i nekadašnji premijer Republike Srpske Krajine Borislav Mikelić.


U tom tekstu koji je izašao pod inicijalima E.B, Ekipa Balkana, Popović je oklevetan da radi s narkoticima i da je umešan u ubistvo dugogodišnjeg radnika Državne bezbednosti Momira Gavrilovića, u avgustu 2001.


Popović je, u parnici pred istim sudom, dobio spor u kom je Drčelić presudom obavezan da mu isplati 70.000 dinara na ime naknade štete zbog povrede časti i ugleda spornim tekstom.

Tagovi

Povezani tekstovi