Identifikovan muškarac koji je napao dopisnika „Novosti“

U kratkom saopštenju policije navodi se da se muškarac, zove Dragan P, da je iz Kačulica i da je sa njim jutros u prostorijama policije obavljen razgovor.


Ilić: Prekidam izgradnju klinike u Kačulicama


Ministar za infrastrukturu i lider Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je da će, zbog pritisaka, prekinuti izgradnju klinike za kardiovaskularne bolesti na svom privatnom imanju u Kačulicama.


Ilić je za ‘Večernje novosti’ kazao da mora, bar privremeno da odustane od izgradnje kako bi zaštitio i sebe i lekare koji je trebalo da rade na toj klinici.


‘Svi me napadaju. Ne valja kada gradite crkvu, ne valja kada gradite puteve, ne valjaju koncesije, ne valja kada se bavite humanitarnim radom. Sada više u ovoj državi ne valja ni kada gradite bolnicu, a u Srbiji više od 2.500 ljudi čeka na operaciju srca ili krvnih sudova, i mnogi je ne dočekaju’, kazao je on.


Ilić je istakao će ‘konzervirati’ radove u Kačulicama i da će sa gradnjom klinike, zbog koje je podigao kredit od pola miliona evra i uložio još sredstava za lokaciju i infrastrukturu, nastaviti kada dođu bolja vremena i kada Srbija ‘postane pravna država’.


Upitan da li ti napadi zbog gradnje klinike imaju možda političku pozadinu, ministar je odgovorio potvrdno navodeći da je razlog za to njegova najava da će se kandidovati na predsedničkim izborima.


Komentarišući napad na dopisnika ‘Večernjih novosti’ iz Čačka Vladimira Ilića koji je pokušao da fotografiše zgradu, ministar je rekao da je obezbeđenje beskompromisno i da ne dozvoljava fotografisanje čak i kada novinari kažu da su od njega dobili dozvolu.

Tagovi

Povezani tekstovi