MEDIJI DANAS KAO U SLOBINO VREME

Govoreći o pojavi antisemitskih plakata i onih uperenih protiv RTV B92, Vlajić je rekao da vlasti u Srbiji sada imaju šansu da pokažu koliko su spremne da sankcionišu antisemitizam i šovinizam. On je kazao da ga „zabrinjava činjenica što se misli i ideje sličnog sadržaja mogu čuti i u srpskom parlamentu“ i dodao da to postaje opasna sklonost.


Govoreći o nedavno preminulom novinaru nedeljnika Vreme Stojanu Ceroviću, Vlajić je rekao da se Cerović u svojim tekstovima bavio onim što se najteže može menjati u društvu – svešću naroda.


Predsednik NUNS-a Nebojša Bugarinović kazao je da danas to udruženje ima više od 2.400 članova i izrazio očekivanje da će broj članova, kao i uticaj NUNS-a, u društvu sve više rasti.
Bugarinović je naveo da NUNS i Asocijacija nezavisnih elektronskih medija neće delegirati svog člana u Savet za radiodifuziju i dodao da će ta udruženja formirati komisiju koja će pratiti rad Saveta.


Predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine Dinko Gruhonjić ocenio je da je stanje u medijima u Vojvodini „katastrofalno, pre svega zahvaljujući pravosuđu koje je i u Vojvodini kriminalno kao i bilo gde drugde“.


Gruhonjić je naveo probleme koje mediji u Zrenjaninu, Kikindi i Novom Sadu imaju sa lokalnim vlastima (Srpska radikalna stranka).


Glavni urednik Podrinjskih novina Milan Milinković ocenio je da priča o nezavisnim medijima i demokratskim vlastima na lokalnom nivou ne postoji, „već da je sve to samo kozmetika“.

Tagovi

Povezani tekstovi